ClassBooks

DANSKE ANTOLOGIER

E-værker

E-VÆRKER
Antologiens tekster er indtalt af forfatterne selv. Flere tekster tematiserer tidens store problemer. Digteren Theis Ørntoft giver sit pessimistiske bud på den globale opvarmning, og Hassan Preislers roman ”Brun mands byrde” viser, hvordan en nydansker splittes mellem to kulturer og til sidst må forkaste begge og prøve at finde sig selv som menneske. Maja Lee Langvad er meget vred over at være blevet adopteret til Danmark fra Sydkorea, så vred, at det også viser sig i bogens titel ”Hun er vred”. Dy Plambeck tager fat på, hvordan krigsdeltagelsen påvirker soldaten og hans nærmeste i romanen ”Mikael”. Jens Blendstrup har også fat på de store dramaer omkring voksenlivets mysterier i ”Luskefisefortællinger”; men som altid har Jens Blendstrups tekster et dybt humoristisk præg, så man alligevel ikke kan lade være med at grine lidt af det hele – og måske også af sig selv.

INDHOLDSFORTEGNELSE

Antal

Price: DKK7,500.00

Shipping: DKK0.00

Loading Opdaterer kurv…

Godbidder

Godbidder

Antologien indeholder tekster af både nye og ældre forfattere bl.a. Jørgen Leth, og alle tekster er indtalt af forfatterne selv.
Rikke Bakman arbejder med genren graphic novel i fortællingen ”Glimt”, der beskriver barndommen i Nordjylland set med en seksårig piges øjne. Amalie Smiths ”I civil” fokuserer på dette at samle og at have en samling. Der er to digte fra Olga Ravns anmelderroste digtsamling ”Jeg æder mig selv som lyng”, og Hannah Højgaard Viemose beretter på utraditionel vis om livet som backpacker i Australien. Christina Hagen oplever racisme med omvendt fortegn i digtsamlingen ”White Girl”. Endvidere er der en Knud Romer-novelle, og en tekst fra Jens Blendstrups fantastiske bog om Berlin. En tegnefilm ”De gamles hjem”med Peter Dyreborg – DM i poetryslam – viser nye muligheder for leg med sproget. Du kan lave dit eget forløb – inspireret af Peter Dyrebogs eksempler og forslag. Der er stof til mange timers engagerende undervisning i denne antologi.

INDHOLDSFORTEGNELSE

 

Antal

Price: DKK7,500.00

Shipping: DKK0.00

Loading Opdaterer kurv…

Kanonslag

Kanonslag

INDHOLDSFORTEGNELSE

Antologiens tekster er alle indtalt af forfatterne selv. Teksterne spænder over mange forskellige genrer. Der er f.eks.en prisvindende radio-montage af DR-journalist Lisbeth Jessen: ”Efter Festen” fra 2003, der handler om historien bag Thomas Vinterbergs film ”Festen” fra 1998, og der er centrale filmklip fra filmen.
Danmarks mest prisvindende fotograf Jan Grarup fortæller om hemmeligheden bag den store succes som fotograf, og der er fotos fra jordskælvskatastrofen på Haiti og fra en dansk ghetto.
Forfatternavne som Helle Helle, Josefine Klougart, Juliane Preisler, Knud Romer, Katrine Marie Guldager og Simon Fruelund vil med deres tekster give gode drøftelser af, hvad samtidslitteraturen lige nu beskæftiger sig med.
Gyrdir Eliasson fra Island viser i to tekster fra novellesamlingen ”Mellem træerne”, hvorfor han vandt Nordisk Råds Litteraturpris 2011. Er der mon kommende kanonforfattere blandt dette udvalg?

 

Antal

Price: DKK7,500.00

Shipping: DKK0.00

Loading Opdaterer kurv…

Stjerneskud

 

Stjerneskud

Antologien ”Stjerneskud” indeholder tekster af kendte såvel som helt nye forfattere. Alle tekster er indtalt af forfatterne selv. Se denne perlerække: Jens Blendstrup, Julia Butschkow, Simon Fruelund, Helle Helle, Pia Juul, Eva Tind Kristensen, Dy Plambeck, Morten Ramsland, Pia Tafdrup og Theis Ørntoft. Forfatterindtalingerne giver mulighed for at arbejde med oplæsningen som del af tekstforståelsen. Lydfilerne kan sendes som lektie til eleverne. To spændende artikler om den danske drøm af henholdsvis debattør Farshad Kholghi og mentaltræner Rasmus Ankersen runder antologien af og giver eleverne mulighed for gode diskussioner om, hvor de selv og Danmark er på vej hen.
Teksterne har kreative arbejdsspørgsmål, der aktiverer diverse værktøjer i den elektroniske tavle og inddrager mobiltelefonen naturligt i undervisningen.
NB: Antologien er på vej i en online-udgave til brug i LECTIO (Kontakt os for dato)

INDHOLDSFORTEGNELSE

Antal

Price: DKK7,500.00

Shipping: DKK0.00

Loading Opdaterer kurv…

Ulejlighedstekster

Ulejlighedstekster

”Ulejlighedstekster” indeholder et stort udvalg af Jens Blendstrups tekster, som alle er indtalt af forfatteren selv. Antologien er lavet både i en folkeskoleudgave med tilhørende opgaver og i en udgave rettet mod de gymnasiale niveauer Oplev en ny måde at arbejde på i dansk.
Teksterne er beregnet direkte til brug på de interaktive tavler.
Der er en lille video-introduktion til forfatterskabet ved Weekendavisens litteraturkritiker Lars Bukdahl, som også giver gode ideer til arbejdet med teksterne.
Alle tekster er forsynet med kreative arbejdsspørgsmål, der både sætter softwarens værktøjer i spil i tekstanalysen og åbner for en multimedial perspektivering af teksten.
Antologiens tekster er karakteriseret ved en sproglig dynamik og fortælleglæde, som vil engagere elever i alle aldre. Jens Blendstrups tekster inviterer simpelthen til sproglige iagttagelser – og hans oplæsning gør teksten meget levende. Glæd dine elever og dig selv: prøv antologien i din klasse.
NB: Antologien findes også en onlineudgave til brug i LECTIO. Find den under BØGER og E-VÆRKER

INDHOLDSFORTEGNELSE

Antal

Price: DKK7,500.00

Shipping: DKK0.00

Loading Opdaterer kurv…